Gust

PERSBERICHT
Lier - 02.05.2017

Pallieterjumping wordt oefenjumping – VLP ruiters met licentie kunnen deelnemen

De Pallieterjumping in Lier die LRV Lier-Noord dit jaar voor de 6de keer organiseert is een van de vele informele jumpings tijdens een eerder rustige periode tijdens het (LRV-)wedstrijdseizoen. Voornamelijk lokale ruiters komen bij ons oefenen in het kader van hun ambities op officiële wedstrijden. De Pallieterjumping 2017 is geen wedstrijd, maar een oefenjumping. Ruiters die een VLP-licentie hebben, kunnen dus zonder probleem deelnemen.

De Pallieterjumping was op haar eerste edities ook een oefenjumping. Maar omdat ruiters zich wel amuseerden en het wat meer uitstraling gaf aan ons event, brachten we er in de voorbije edities ook een wedstrijdelement in. We zijn trouwens niet alleen: vele verenigingen of individuele initiatieven organiseren vanuit dezelfde insteek een springconcours.

Op 29 april maakte een aantal ruiters uit onze regio die graag wilden deelnemen aan onze jumping, ons attent op een persbericht en bijhorende artikel uit VLP reglement. Deze ruiters waren zich, net als wij, van geen kwaad bewust. VLP maakte via dit persbericht alle ruiters die een competitieve VLP-licentie hebben, erop attent dat ze tussen 15 maart en 15 oktober niet mogen deelnemen aan officiële wedstrijden. Ze verwijzen daarbij expliciet naar onze Pallieterjumping. Het is dan ook te begrijpen dat sommige kandidaat deelnemers, die beschikken over zo’n licentie, aarzelden om in te schrijven.

We kunnen alvast meegeven dat onze Pallieterjumping zeker nog georganiseerd wordt, en dat àlle ruiters hier welkom zijn. De Pallieterjumping anno 2017 wordt terug een echte oefenjumping, er zal geen wedstrijdelement zijn. Doordat er geen klassement wordt opgemaakt, zullen ook ruiters met een competitieve VLP-licentie kunnen deelnemen. We maken er zoals steeds een leuke dag van waar sport en plezier hand in hand gaan. En het blijft natuurlijk een fijne gelegenheid voor ervaren en minder ervaren combinaties om in goede omstandigheden te oefenen om de ambities op andere, officiële wedstrijden waar te maken.

Vanzelfsprekend stellen wij ons vragen bij het bewuste artikel uit het VLP reglement en betreuren wij de timing en de inhoud van het persbericht. We voelden ons, hopelijk onterecht, geviseerd. We zijn er echter wel van overtuigd dat het van belang is voor onze regionale ruiters, de clubwerking van organiserende verenigingen en de jumpingsport in het algemeen dat dit verder bespreekbaar wordt gemaakt. Wij zijn er immers van overtuigd dat ruiters en amazones in hun vrije tijd hun hobby moeten kunnen uitoefenen waar ze dat willen. En goede evenementen (het juiste evenwicht tussen timing, bodem, parcours, veiligheid, kostprijs, prijzen...) zullen altijd voldoende inschrijvingen hebben vanuit het deelnemersveld dat ze beogen (amateurs, profs, regionaal, internationaal...).
Wij stellen voor dat onze betrokken federaties (VLP en LRV) dit samen eens bekijken. Wij zijn in elk geval bereid om het debat te voeren.

Pallieterjumping in Lier - een organisatie van LRV Lier-Noord vzw, Heistraat 30 te Lier - info en inschrijvingen www.liernoord.be

Voor meer info: LRV Lier-Noord vzw - info@liernoord.be - 0484 698 724 (Stijn Coenen)

 

(Download het bericht)